недеља, 23. август 2009.

Torta od Lešnika

Ukusna,izgledna,neobicnog preseka,ostavlja bez daha.....sta jos reci za ovu savrsenu tortu,sem da je obavezno napravite i uzivate uu ovako ukusnom parcetu.
Potrebno je za koru od lesnika:
mere su u "cup"-znaci treba da imate solju sa tom merom
1 cup leshnika
1 cup secera
4 belanca
Priprema:
Pece se 45 min na 200C
Grand Marinier Cream-Zuti Krem
200g putera
4 zumanca
100g  prah secera
2,5 dcl slatke pavlake
oko 100g suvog grozdja-po vasem ukusu vise,manje.
1/4 cup Grand Mariniera
Priprema:
Puter dobro izraditi sa prah secerom.Kada postane softan i penast dodavati jedno po jedno zumance,zatim slatku pavlaku,grand Marinier i suvo grozdje.
Najbolje suvo grozdje  preseci na pola.
Chokoladna Kora
Potrebno je:
60g chokolade -gorke za kuvanje sa preko 70% kakaa
60g putera
60g secera
60g celih lesnika-pecenih
5 zumanca
5 belanca
Priprema:
Izmiksati puter i secer,potom dodati jedno po jedno zumance,te otopljenu cokoladu i lesnike.Sve dobro izmesati.
Belanca obaska umutiti u cvrst sneg te potom dodati smesi.
Ovu koru peci oko 30-tak minuta na 200C
Mocha Cream
100g chokolade
3 kasike jake turske kafe
2,5 dcl slatke pavlake
Priprema:
U sudu zakuvanje na pari,otopiti cokoladu te dodati kafu i slatku pavlaku.
Drvenom varjacom mesati do odredjene gustine.
Posto sam ja pravila pravougaoni oblik,cokoladnu koru i koru od lesnika sam pekla u cetvrtastom plehu i tada je podelila na dva dela.
Znaci prvo stavite:
KORA OD LESHNIKA
GRAND MARINIER CREAM
CHOKOLADNA KORA
MOCHA CREAM
CHOKOLADNA KORA
GRAND MARINIER CREAM
LESHNIK  KORA
Dekoracija:

Zidovi su uradjeni od Bele cokolade,a gore je ukrasena slatkom pavlakom i prirodnim cvecem.
Dekoracija od cokolade:
Rastopi se bela ili crna cokolada sa kojom se premaze duplo savijen celofan,sirine i visine torte a duzine koja je obim torte.
Sacekajte da cokolada pocne da se steze oko 30-tak minuta,sve zavisi od temperature vazduha u prostoriji.
Krajeve celofana malo odvojiti od cokolade kako bi se lakse skinuo.
Polu stvrdnutu cokoladu,zajedno sa celofanom zaviti oko torte,i potom staviti u frizider da se dobro stegne a potom skinuti celofan.

6 коментара:

  1. Fantazija u belom! Mmmm...nagojiću se samo od pogleda na tu lepoticu!

    ОдговориИзбриши
  2. Vera,
    Fenomenalna,
    beautifully,
    very well& fine! ....
    Kiss, hugs & award, Diana

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je doista torta po mom ukusu.. Čim ću naći vremena da joj se posvetim sigurno ću ju napraviti

    ОдговориИзбриши