понедељак, 8. јун 2009.

Americka Pita sa Visnjama i Muskatnim Orascicem

Korice za ovu visnjastu pitu sam radila po klasicnom receptu za Aple pie-znaci voda,brasno I maslac.

Ono sto je cini “posebnom” je njen mirisni fil.

Puno visanja,miris I ukus muskatnog oraha joj daje posebnu aromu.

Sta reci vise,sem da je zaista bozanstveno ukusna…a I visnje su sada IN.







Za korice je potrebno:

2 šolje glatkog brašna

200 g maslaca

1 kasikica soli

6-8kasika hladne vode

Maslac I Brasno izradimo zicom,dok ne bude potpuno softan.Dodamo vodu I umesimo rukama glatko testo.Podelimo ga na dva dela.

Na pek papiru oklagijom razvijemo dva kruga.

Jedan stavimo u podmazan I pobrasnjavljen pleh-modlu okruglu za pitu.

Zatim stavimo nadev I od gore drugi deo testa,koji ce mo pre pecenja viljuskom malo izbusiti ili nozem razrezati na male razmake.

Kako je ovaj moj plehic vecih razmera,radial sam od testa samo donju koru,a malo sam ostavila za trakice koje sam gore poslagala.

Htela sam da mi I visnje budu malo zapecene.

Fil:

Oko 1kg visanja

1 solja secera

2-3 kasike gustina.

Visnje oprati,ocistiti od kostica.

Pomesati sa secerom I gustinom I ostaviti na pola sata.

Ako pravite pitu od jabuka,za ovaj recept vam je potrebno oko 1kg jabuka,koje ce te prethodno oljustiti I iseci na kriske.

Secer dodajte isto kao I za visnje,a umesto gustina mozete dodati brasno.

6 коментара: