уторак, 26. мај 2009.

Alaska Barka














Alaska Barka,Dunavske Kolibe i Ribarac cine deo Ribarskog Ostrva,mirnoj oazi kraj Dunava a u Novom Sadu.

Kako je Alaska Barka bas na samoj obali Dunava,rado odlazim tamo,jer mi pored odlicnog rucka,prisustvo vode pruza mir i spokojstvo.

Elem,da ne bih duzila a i svaka slika vredi vise od hiljadu reci,napisacu samo da sam jedno popodne zaista uzivala....

15 коментара:

  1. Zaista, mesto za uživanje! Malo je trebalo čekati da se "učitaju" slike, ali je vredelo. Na Ribarskom ostrvu sam bila davno, davno - nekih osamdesetih godina...Kad budem došla u Novi Sad znam: pravac tamo! Hvala na divnom predlogu i što si sa nama podelila svoje uživanje. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Hi Vera,
    Everything is very stylish and beautiful ...
    Congratulations!
    Come and win a game.
    You'll be glad you liked it.
    See it:
    http://trydiani.blogspot.com/2009/05/blog-post_6602.html
    Sincerely, Diana

    ОдговориИзбриши
  3. Predivno,bila sam u Novom Sadu,al ne ovdje..stvarno si uživala,predivna priroda!

    ОдговориИзбриши
  4. Interesting! I hope I will have the chanse to visit this place soon :)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман27. мај 2009. 10:24

    Ja bih tamo rado proveo dve nedelje.
    (stvarno ne znam kako funkcioniše ovo sa imenima) Stevo

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Vera,
    vjerujem ti da si uživala.Ja sam uživala uz ove divne fotografije a mogu misliti koji je uzitak boraviti u divnoj prirodi uz konzumaciju odličnih vojvođanskih specijaliteta. Moj sljedeći boravak u N.Sadu je sigurno posjeta ovom divnom mjestu.
    LP
    Phoenix

    ОдговориИзбриши
  7. I have a surprise for you on my blog :) http://zoraeos.blogspot.com/2009/05/blog-post_27.html

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala svim puno!
    Stevo,bloger izgleda ima nekih tehnickih problema...

    ОдговориИзбриши
  9. Знам да је све лијепо, али ваше ме идеје много више одушевљавају, да то све скупиш и оставиш на једном мјсту, и да човјеку ум стане од одушевљења.

    ОдговориИзбриши
  10. Ja sam veliki hedonista,uzivam u drustvu,hrani i dobrom vinu.
    Nazalost danas se zivi nekim stresnim i brzim zivotom te se nema vremena ni za sta drugo sem za posao...
    Ja uvek uspem da nadjem vremena za sebe,a trudila sam se da i vama predstavim,barem u slici jedno popodne kraj Dunava.

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман29. мај 2009. 07:06

    Draga Vera,
    evo baš nakon ovako jednog stresnog dana, štoviše tjedna, gledam ove tvoje fotke, i razmišljam, zbog posla sam proputovala dobar dio Europe, a i nešto dalje, a nikada u Vojvodini nisam bila. Baš bi htjela vidjeti tvoju ravnicu, Novi Sad i nakon toga uživati kraj Dunava.. Drago mi je da ti je bilo lijepo i da si uživala, a život i njegova ljepota se upravo sastoje od kratkih predaha, i lijepih trenutaka poput ovog.
    Pozdrav tebi i tvojoj dječici,
    Marina

    ОдговориИзбриши
  12. Sa zenom koja, navodno cita Dostojevskog i ima 32 godine, a zeli lijep provod Branki na njenom blogu na kojem ona svojim zadnjim postom velica hrvatskog pjevaca Tomphsona koji pjeva
    ""U Čapljini, klaonica bila,puno Srba Neretva nosila,...Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića," ....nesto nije mentalno u redu .....ili je ta zena toliko neobrazovana i nesvjesna svoje gluposti da joj se to mora ovim putem napisati.
    Pogotovo zena koja se javlja iz Srbije da ostavi takav komentar....mislim, ako si Srpkinja treba da te bude sramota jer nemas svog ni ljudskog ni nacionalnog ponosa a ako nisi Srpkinja trebalo bi te ipak biti sramota sto ostavljas onakav komentar a javljas se iz Srbije u kojoj sigurno nisi dozivjela nikakve neprijatnosti niti zlocin kakav su od ustasa dozivjeli Srbi u toj NDH-ziji.

    ОдговориИзбриши
  13. I ja sam isto iznenadjena, naletela sam na ovaj sajt preko Serbian cafea. Vidim da se radi o obrazovanoj zeni sa smislom za lepo, posebno lepo fotografise. Ali da nisam rodjena pre 1970, citajuci ovaj blog bila bih zbunjena jer ne bih znala u kojoj se drzavi nalazi Vojvodina, da li je to mozda drzava sama po sebi, ili je u sastavu Slovacke, Madjarske ili Nemacke.
    Za sve koji se stide pomenuti ime Srbije: Pazite da se jednog dana ne dogodi da se Srbija ne zastidi vas!

    ОдговориИзбриши
  14. O, ja se izvinjavam sto sada tek vidim dva anonimus komentara.
    Pa redom, davni anonimus iz 2010...:)Nažalost ostaćes bez nekog velikog "srpsko patriotskog odgovora "od ove sada već 33.g neobrazovane i nesvesne Srpkinje koja uzput čita i Dostojevskog-O Bože kakve li ironije, bas mi je drago sto nisam videla Vasu provokaciju na vreme, tako da ste pretpostavljam ostali dooobro uskraćeni za jedno net prepucavanje, a vidim da se time bavite.Takodje ne treba da Vas zanima da li sam ja Srpkinja ili ne, sa Brankom se znam već 5.g, i ne smatram da je imala loše namere zato sto je bila na koncertu Tomasona ili Tomsona, ma to je njena stvar, neznam zasto sam uvredila Srbe ako sam napisala da je dobro ako se na nekoj Fešti, koliko vidim poprilično gasterbajterskoj dobro provela,ajdete ljudi već prestanite sa nacionalizmom, pa 21. vek je, u ostalom evo priznajem, mozda sam malo prenaglila- nisam razmišljala u tom smeru,u smeru patriotizma, već sam joj kao prijateljica napisala da je lepo negde izaći i provesti se, pa makar to bio i taj Tomason....ko prizna pola mu se prasta...:)
    Anonimus dva.Kada sam počela da pišem ovaj blog davne 2008. godine, jednostavno sam samo želela da sačuvam neke stare recepte od zaborava, naravno da to nije bila Leskovačka Mućkalica jer ja to u svojoj kući nisam jela, već recimo Kuglof, Žerbo Kocke.....Te sam tako i pisala recepte, verujte nesvesno bez bilo kakvih separatističkih ideja.
    Neznam zasto vam smeta sto na blogu ne pise Srbija, prvobitno se blog zvao Nanina Kuhinja, pa Astal, pa Kuhinja Moje Ravnice, i to iz čistog razloga sto sam prema statistici utvrdila da je "kuhinja" najčešća reč koja "googla" prema mom sajtu pa eto iz čistog marketinga...:)Nemam nameru da pišem o politici,Srpstvu niti da vredjam bilo koga, jer ovo je moj blog o hrani, moj filter kojim ja izražavam nešto kreativno iz sebe i to je sve!I molim Vas , oba anonimusa a i ostale koji će možda baviti čitanjem ovog komentara i možda će želeti ponovo da napišu neki-naravno provokativni komentar, da neću više odgovarati na te da ih tako kažem nebuloze jer u bloggeru imam opciju brisanje nepoželjnih komentara, sto sam i sada mogla uraditi, ali neću, jer se ne stidim Vas mojih čitalaca, i drago mi je da Vam se svidja moj blog, i hvala na lepim komentarima za fotografije, trudim se i mislim da bi mogla još bolje...:)I da, sledeći put kada napišem Bečki Kuglof i Slovačke Nadlacke ne zamerite, pa to je sve kuhinja Moje Ravnice....
    Hvala!!!!

    ОдговориИзбриши