понедељак, 27. април 2009.

Dulche-Mandela Sladoled

Kako uskoro pocinje sezona sladoleda,ova kombinacija sa Dulche de Leche i przenim bademima,sumnjam da ce vas ostaviti ravnodusnim.

DULCHE-MANDELA SLADOLED
Potrebno je:

100g przenih krupno mlevenih badema
3dcl slatke pavlake
2dcl kisele pavlake
5 velikih jelovnih kasika dulche de leche

Priprema:
Bademe poprziti u rerni i samleti na krupnije.

Slatku pavlaku umutiti da bude cvrsca,dodati mlevene bademe,dulche de leche,moze i vise kasika,a zatim kiselu pavlaku.

Zicom kulinarskom dobro sjedinite i rashladite.


Da bi ste napravili Dulche De Leche,potrebno vam je kondenzovano mleko.Ako niste u mogucnosti da ga napravite,posluzice vam ovaj recept od Ruza123
Potrebno je:

3/4 (solja od 250 ml) secera

1/3 (solja od 250 ml) vode

4 supene zlice otopljenog maslaca

1 solja (250 ml) mlijeka u prahu (punomasno)


U jednu manju serpu staviti secer, vodu i maslac. Pustiti da provri,

Zatim u blender staviti jednu solju punomasnog mleka u prahu i dok blender radi lagano sipati vrucu otopinu secera, maslaca i vode.

Miksati dok se ne stvori homogena smesa bledo zuckaste boje.

Sipati u staklenu casu od 3 dcl. jer od ove smjese ispadne tacno 250 ml.


Ako kuvate od ovako pripremljenog kondenzovanog mleka,najbolje je prebaciti ga u jednu cistu konzervu te nju staviti u serpu napunjenu sa vodom i kuvati.

Dulche sam radila po Brankinom receptu.
Kuvala sam oko 2,5h
MILKINS SLADOLED
Ovaj sladoledic sam pravila mnogo ranije,i jedan je od favorita moje deca,jer se pravi od komadica Milkins Milka cokoladica.
Sastojci:
5dcl slatke pavlake
100g prah secera
2 dcl jogurta
200g milkinis strawberry cokolade

Priprema:
Cokoladu iseci na sitne kockice,ili u multipraktiku sameljite ali na krupno.
Ostavite 50g,za ukrasavanje
Slatku pavlaku umutite,dodajte prah secer,mozete i manje u zavisnosti od vaseg ukusa,jer ima sladjih pavlaka.
Dodajte jogurt i zicom izmesajte da se sve lepo sjedini
Zatim dodajte cokoladu i ponovo sve lepo sjedinite.
Zamrznite oko 2-3h sata.
Servirajte u posude za sladoled i pospite sa preostalom cokoladom,koju ste ostrim nozem isekli na sitne komade!

EAT GOOD,FEEL GOOD
Draga Andrea sa bloga Voce i Povrce ,me je pocastvovala ovom super dizajniranom i zvucnom nagradom.
Andrea,hvala ti od srca.

Prosledjujem je:
1.Pull i Blogu Kuvanje za Pocetnike,jer mi njeni recepti prijaju i uvek je spremna da mi da savet bez ikakve sujete.
2.Saneli sa bloga U mojoj Kuhinji,jer kuva sa srcem.
3.Ljilji sa bloga Chocolate Dust,velikoj desertnoj majstorici.
4.Marini sa bloga Parmezan et Paprika,za originalne recepte,koje jedva cekam da isprobam.
5.Cookmanii,za fenomenalne postove.
6.Knjigi Recepata By Nina,za recepte koje rado spremam i citam.
Fotkicu nagrade "prikaciti",na blog i linkovati na blog one osobe koja vam je dodelila.

7 коментара: