среда, 18. март 2009.

FBIRukavice:NLO

Ovaj mesec u okviru FBIRukavica,blogerske igrice koja se odvija vec mesecima, a koju je pokrenula mamajac sa bloga Cook and Bakes,istrazujemo blog NLO.
Ima zaista pregrst recepata,koje bih rado isprobala.No krenula am polagano i za pocetak evo dva odlicna gastronomska uzitka.

Talijanske kosarice-Kolaci sa rizom
Kako sam veliki ljubitelj rize-pirinca morala sam ih isprobati.
Nazalost nisam imala pinjole,to sam izostavila,i naravno napravila sam ih u kalupima za muffins.
Sastojci:
600 ml mleka
komad tanko odrezane limunove kore
150 g riže-pirinca
100 g pinjola
100 g oguljenih badema
3 velika jaja
100 g šećera
naribana kora jednog limuna
kasikica ruma
prstohvat soli
Priprema:
Zakuvajte mleko s komadom limunove korice.
Umiješajte pirinac, pa na slaboj vatri miešajte dok se riža ne provri, a smesa ne postane gusta i kremasta.
Ostavite je da se ohladi. Pinjole i bademe propržite u pećnici oko 10-ak minuta da dobiju svietlo smeđu boju.
Krupno nasjeckajte bademe.
Odvojite žumanca i belance. Žumanca postepeno umiešajte u hladnu rižu i mleko te dodajte šećer, naribanu koricu limuna,pinjole, bademe i rum.
Posolite belance i istucite čvrst sneg. Lagano ga umešajte u smesu od riže.
Zatim je stavite u nauljeni kalup za pečenje i pecite u unapred zagrejanoj pećnici 40-ak minuta na 180°C.

4 коментара:

  1. I meni su ta dva recepta zapela za oko, pogotovo ovaj s đumbirom:)
    A ove košarice od riže su mi tako lijepe:) Nisam baš ljubitelj riže u takvim slasticama, jer sam nešto takvo već probala, a nije mi se sviđalo; ali ove košarice svakako zaslužuju priliku:)

    ОдговориИзбриши
  2. Meni je baš drago da su ti se svidile ove košarice s rižom jer ja sam tad prvi put provala rižu u kolačima i mene se nije baš dojmilo ali sam ipak postavila recept jer ima ljudi kojima se to naravno sviđa.:)
    sirup je odličan ja sam ga pravila već par puta od kad ga je monsoon postavila a i moja ga je mama usvojila:))

    ОдговориИзбриши
  3. super odabir recepata i odlična izvedba :)

    ОдговориИзбриши
  4. Sirup sam probala odmah kad ga je monsoon objavila, al ga nisam nikad silikala. Bio je odličan, čak i nama koji inače ne pijemo previše sokova.
    Ovih kolačića s rižom se isto sjećam od nlo i dosta su me zaintrigirali jer nisam prije radila rižu u slatkoj varijaniti (osim riže na mlijeku).
    Tebi je sve krasno ispalo! :)

    ОдговориИзбриши