среда, 25. март 2009.

Banana Split Torta


Ovu tortu je moja mama stalno pravila meni i sestri.Ja je takodje rado pravim svojoj deci.

Vrlo je socna,kremasta sa bananama.Moze se uz to i divno dekorisati,a zahvaljujuci prelivu koji stavljate od gore torta se prosto sija.




Za banana koru:

3 jajeta

120 secera

1 vanil secer

60g brasna

1dcl mleka

2 izrendane banane

1 prasak za pecivo


banana fil:

3 izrendane banane

500ml slatke pavlake

1kesica slag krem vanila

1 zelatin
banana sloj sa prelivom:

2-3 banane 1 preliva za torte

Priprema Kore: Ulupati cvrst sneg od belanaca,dodati secer i zumance. Izrendati bananu,dodati je smesi,zatim,dodati brasno,mleko i prasak za pecivo Peci u dobro podmazanom plehu na 200C oko 30 min. Gotovu koru preseci nozem ili koncem na dva dela. Priprema banana kreme: Ulupati slatku pavlaku sa pripremljenim zelatinom {prema uputstvu sa kesice} i dodati izrendane banane Ulupati i slag krem od vanile i sve sjediniti.
Staviti na dno okruglog pleha prvu koru,zatim ceo fil i drugu koru.
Od gore poslagati isecene banane na tanke kolutove.
Skuvati preliv,po uputstvu sa kesice,s obzirom da moze da se radi i sa vodom ili sokom,ja sam stavila sok od jabuke.
Kada je preliv pripremljen,ja sam sacekala da se malo ohladi i stisne a potom prelila tortu.
Ostaviti da prenoci u frizideru i sutra servirati,
Secerni list koji sam koristila kao ukras se pravi po ovom receptu:





Potrebno je:

130g secera u prahu

1 belance

1/2kasicice limunovog soka

boje-ako zelite u boji.



Belance dobro umutiti,u porcelanskoj posudi ili dubokom tanjiru.Dodavati kasiku po kasiku secera u prahu koji mora biti jako fin i sitan.

Kada je smesa gusta kao me sipati sok od limuna.

preko seme,koju mozete sami nacrtati ili koristiti sablon.Stavimo sto tanji najlon,da bi lakse skinuli gotovu cipkicu.

Masu stavimo u spricili fisek sa malim otvorom i iscrtavamo.Protekom 24h skinemo sa najlona lagano i pazljivo da se ne izlomi.



Leptirova krila,radjena od secerne cipke,pogledajte ovde.

9 коментара:

  1. Joj meni bolnoj,od ovog mi suze krenuse na oci,od lepote i zamisljam kako ruckam sad bas jedno parcence,uh!
    Fotke su ti izuzetne o receptima vise necu nego hoces li ti ovo izdavati u obliku knjige duso,kako se to radi danas tamo.Ma ne,ozbiljno,jesi li vec publikovala nesto ili se mozda pripremas,jer ja mislim da ova lepota treba da stigne do milion nas najmanje.Evo ja prevodim na Holandski,moze?
    Pozdrav od Sandre

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo lepa i ukusna torta. Ja cu je spremati uskoro!!!! Hvala ;) Marina

    ОдговориИзбриши
  3. predivna je, krila su me odusevila, ali i sastojci za tortu...perfektno kao i obicno!

    ОдговориИзбриши
  4. e ovo ti je predivno
    a i sviđa mi se ovaj novi dizajn

    ОдговориИзбриши
  5. Ma baš mi se sviđaju ti tvoji recepti sa bananama..baš planiram onaj džem od banana napravit :) Torta je lagana i divna..:))

    ОдговориИзбриши
  6. Krasna torta, a dekoracije me svaki put oduševe. Paše mi ovaj novi izgled bloga, baš je proljetan. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Dear Vera, thank you very much for your award!
    Your cake looks delicious as everything that you posted on your blog!

    ОдговориИзбриши
  8. inače nisam ljubitelj banana u kolačima, ali ova torta tako dobro izgleda da bih ju sad najradije probala :)

    ОдговориИзбриши