среда, 14. јануар 2009.

Graham Peciva

Ajme koliko nas je ,blogerska igra,koju je osmislila monsoon,se nastavlja,nasa ovomesecna domacica je mamajac sa bloga Cook and Bakes.Tema -integralno brasno.

Pa evo i mog receptica,vrlo je ukusan i ,vrlo mekan...cak i sutra dan!

Za testo je potrebno:
300g Graham brasna
100g integralnog brasna
100g Razenog brasna
1 kockica kvasca
2,5dcl toplog mleka
1dcl ulja
1dcl kisele pavlake
1kasikica soli
Za punjenje :
100g stisnjene sunkarice
100g trapista


Postupak:

U veci sud pomesajte brasna,dodajte so.
Kvasac dodajte mlakom mleku,i dobro ga izmesajte kako ne bi imali grudve,dodajte testu mleko sa kvascem,ulje i kiselu pavlaku i dobro izmesite.Napravite loptu i ostavite na toplom mestu da nadodje.
Kada se testo udvostrucilo,premesite ga,zatim rukom uzimajte malo testa i oblikujte krug,u njega stavite kocku sira i sunkarice,zatvorite ga ai rukom uvaljajte kao lopticu.
Peci u predgrejanoj rerni na 200C,premazati ih kuhinjskom cetkom sa zumancetom,posuti sa lanom,susamom ili kimom.




Prvi put koristim Garham brasno "Zitko-Stari mlinar",i vise sam nego zadovoljna.
integralno brasno sam koristila i ranije,i to uglavnom kada sam pravila kiflice,u kombinaciji sa belim brasnom,pola-pola.






8 коментара:

  1. divna su peciva...baš djeluju mekano...pogotovo mi se presjek sviđa ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična peciva, ni ja još nisam koristila graham brašno:)

    ОдговориИзбриши
  3. Kao i Nlo ni ja nisam koristila nikad graham brašno, već samo raženo i crno.
    Peciva su ti odlično ispala, lijepo su se digla, imaju prekrasnu boju, a presjek je jako privlačan. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Jako fino. Baš bi mi jedno za doručak pasalo.

    ОдговориИзбриши
  5. Kad radim sa integralnim brašnom uvik me je strah da mi se tijesto ne digne. Ova tvoja peciva su prekrasna, ne bi se baš puno zadržala na mome stolu. A dijeta tek počela...

    ОдговориИзбриши
  6. svi smo se bacili na pečenje, tema za igru je bas pogođena, a ova tvoja peciva izgledaju i vise nego slasno! svaka čast!

    ОдговориИзбриши