уторак, 30. децембар 2008.

Vojvodjanski trganjci sa sunkom

Trganjci ili vasci,vecita dilema kada je ovo testo u pitanju,jedno je ipak isto,odlican ukus.
Sastojci jesu jednostavni,ali posebnu draz daje ovo fino,malo deblje testo,razlicitog oblika.kada ih budete pravili,savetujem vas da ih "trgate",na sto manje delove,kako ne biste na kraju dobili "dzinovske trganjce".

Iako vam mozda deluje komplikovano,vrlo je brzo i spremi se za cas posla.Nadev takodje ne mojte da menjate,to se pre svega odnosi na domacu sunku-koji mnogi zamenjuju salamom ili sunkaricom,jer to vise nije taj divni slankasti ukus koji vam daje sitno iseckana sunkica.
Kako da ih napravite:

Zamesiti cvrsto testo od brasna,jaja,malo soli i vode.Dobro ga izmesiti na dasci za mesenje i ostaviti ga neko vreme da odstoji tog atetso podeliti na dva dela,razviti oklagijom i ostaviti da se susi .Iseci na vecu parcad i od njih rukama iskidati nepravilne male povrsine-to su trganjci.
Ostaviti ih malo da se prosuse,a zatim ih spustiti u vrelu vodu da se kuvaju oko 5-6 minuta.Skloniti sa sporeta ,ocediti,preliti sa mlakom vodom i opet ocediti.
Proprziti na zagrejanom ulju,i dok se prze posipati ih sitno seckanom domacom sunkom,a zatim dodati i sitno seckani mladi sir i pavlaku.Pustiti da pavlaka malo uvri pa izmesati trganjce i sipati u ciniju za sluzenje


Sastojci,dovoljni su da se dooobro najede jedna cetvoroclana porodica:

testo :
500g brasna
3 jajeta
2dcl vode
malo soli
Za przenje i posipanje trganca:
1 soljica ulja
250g domace sunke
200g mladog sira
2dcl kisele pavlake


Mladi sir isecite na sto manje kocke,bilo bi odlicno kada bi bio neslan,da vam jelo ne bude mnogo slano.Sunkicu takodje iseckajte na sto sitnije.Ova mera od 250g je sasvim dovoljna,ne mojte vise dodavati,cak mozete i smanjiti kolicinu na 200g zbog toga sto je sunka preslana.





1 коментар:

  1. Danas pravila za rucak,odlicno je! Hvala na podsecanju na ovo fantasticno ukusno a jednostavno jelo!

    ОдговориИзбриши