уторак, 30. децембар 2008.

Aple Citrus Curd Tart

Iliti u prevodu Pita sa jabukom i limunom.


Kako sam napravila Citrus curd,po receptu sa bloga Da mi je nesto slatko,zbog upotrebe zumanca,pretpostavila sam da ne moze "stojati"u frizideru neznam koliko dugo,resila sam da napravim divan "pie".


Jer je brza priprema a ukus uvek odgovarajuci za moje ukucane.




Sta vam je potrebno za koricu:


125g margarina

1 i 2/3 solje brasna-solja od 2dcl

2 kasike mlake vode

fil-nadev

500g jabuka,malo cimeta,1 solja secera

6-7kasika limun curd






Priprema:

Jabuke ocistiti i iseci na kriske,poseceriti ih sa jednom soljom od 2dcl secera.Ili manje ako ne volite toliko slatko.Dodajte i malo cimeta.
Margarin isecite na kocke i sa brasnom i vodom zamesite testo.
Ostavite ga da odstojo 1h u frizideru a za tim ga na foliji razvucite u krug precnika 25cm.
Posudu za tart nauljite i stavite razvucenu koru.Po njoj poredjajte jabuke i od gore preko jabuka stavite citrus curd.
Pecite u predgrejanoj rerni na 200C oko 30tak minuta.


5 коментара:

  1. Jako mi ovo dobro izgleda. Baš si me pogodila,, moj tip kolača.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je nešto posebno delikatesno, kad se odlučim na isprobavanje curda znam i na koji način ću ga iskoristiti. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Sretna Nova i puno ovakvih recepata. Od limuna mi nikako ne ide, imam onu reakciju od skupljanja usta kad moram cijedit limun, tako da koristim samo koricu.

    ОдговориИзбриши
  4. Jako fino...i ja cu ovo isprobati!! Sve najbolje uz puno zdravlja, sreće smijeha i finih recepata tebi i tvojoj obitelji zelim!! :D

    ОдговориИзбриши