недеља, 16. новембар 2008.

Šampinjonka


Volim sampinjone,i recept sam primetila mnogo ranije,ali nikako da dodje na red za pravljenje.
Vrlo je prakticna,brza a najvaznije ukusna.Mozete je praviti i u cetvrtastom plehu i posto se,ohladjen odlicno sece,seci na kocke i imati odlicno hladno predjelo/ posluzenje.


Potrebno je:
4 jaja
300g sampinjona
2dcl jogurta
1 glavica crnog luka
10 kasika brasna
prasak za pecivo,
so,zacini po zelji
Za pocetak je najbolje da sampinjon eisecete na vrlo sitno,a zatim sa sitno iseckanim lukom,na laganoj vatri popecete,kako bi sampinjoni izgubili vodu.Mozete ih odma i zaciniti i posoliti.Ostavite da se ohlade.
Jaja umutiti penasto,prvo belanca pa zumanca,zatim dodati jogurt,brasno,prasak za pecivo i ohladjene sampinjone.
Smesu stavite u nauljen pleh i pecite dok sampinjonka ne postane rumena.
Inace odusevljena sam pripremom sampinjonke nase Monchi sa bloga Sweet Sensation.

2 коментара: