уторак, 14. октобар 2008.

Sendvič Pizza

Ovo je jedna da tako kazem moja verzija preklopljene pizze, na bezinu.
Ukoliko volite ovakve večerice, obavezno pogledajte recept za Rustičnu kalconu koja mi je inače vrh, vrhova kada su u pitanju ovakve pizze stvari....



Potrebno je:
250g sitnog sira
200g brasna
1 jaje
1 prasak za pecivo
2 kasike ulja
nadev:
150g trapista
150g sunkarice
2dcl kecapa ili paradajza soka
1dcl yogurta
100g sitnog sira ili fete
zacini:
origano
bosiljak
ili
moja mesavina pizza zacina


Priprema:
Brasno pomesajte sa praskom za pecivo,dodajte sir,jaje ulje i jogurt.
Mesite testo,u zavisnosti od sira ,moj je bio malo vodeniji,pa sam morala da dodam jos oko 80g brasna.
Zamesite testo ali da ne bude jako tvrdo.Podelite na dva dela
Jedan deo,oklagijom razvucite i na namascen i brasnom posut pleh stavite,dodajte nadev,pa od gore drugu koru.
Nadev pripremite tako sto cete sir i sunku,izrendati na krupniju rendu,dodati sir,ako stavljate fetu,mozete staviti i pola mere,yogurt,kecap i zacine.
ja sam koristila
pizza mix

3 коментара: