петак, 24. октобар 2008.

Blondie torta

Moja rodjendanska tortica,Ali toliko meka,i iako ima cetiri kore,zaista se topi u ustima!

Potrebno je za
kore:6 belanaca
2 zumanca
18 kasika secera
10 kasika mlevenog keksa
6 kasika brasna
2 pakovanja vanil secera
2 pakovanja praska za pecivo
1 fil:
100g bele cokolade
1dcl slatke pavlake
2 fil:
0,5l mleka
250g mrgarina
250g prah secera
50g gustin
50g brusnica

smesa za oblaganje:
200g ratluk
200g prah secer
par kapi zute boje
Priprema:
Prvo ce te napraviti gustin smesu,tako sto ce te u mleko kada zakuva,po postupku kao da kuvate puding ,ukuvati gustin.Kada se stvrdne,ostaviti da se hladi.
Od sastojaka za kore,cete napraviti dve kore,koje cete podeliti jos na dve,tako da cete imati cetiri tanke fine korice.
Priprema kore:
Cvrsto umutiti sneg od tri belanca,i dodati 9 kasika secera,jednu po jednu,mikserom stalno mesajte da sne bude jos cvrsci.Dodajte mleveni keks-5 kasika,brasno -3 kasike,prasak za pecivo,vanil secer i zumance i dobro izmiksujte mikserom.Oblozite pleh pek papirom i pecite koru oko 20tak minuta na 180C.Postupak ponovite i ispecite jos jednu.Ohladjene kore presecite ravnomerno na dve.
Slatku pavlaku i cokoladu otopite i dok je jos vruce premazite kore.
Margarin penasto umutite sa prah secerom i dodajte jednu po jednu kasiku gustin mase,miksajuci mikserom,kako bi se sve lepo ujednacilo.Dodajte i brusnice,koje ste iseckali na pola.
Filovanje:
Kora-premazana filom od bele cokolade,pa krem sa brusnicom,pa opet kora itd…
Na gornju zavrsnu koru mozete premazati malo meda kako bi ste lepo “zalepili” poklopac koji ste napravili od ratluka i secera.
Okolo nanesite slag i ukrasite po zelji.






1 коментар:

  1. Vera, ne znam ni sama pod kojom slikom da ti komentiram...
    Ma sve, bas sve ti izgleda prekrasno :))
    Ti si stvarno majstorica slatkih stvari :):)

    ОдговориИзбриши